Вигул черепах на вулиці. Коли можна і як правильно вигулювати черепаху?

Прийшла тепла пора року, а це означає, що дуже скоро можна буде вигулювати черепах на вулиці. Це потрібно робити для того, щоб черепаха отримувала природний ультрафіолет і рухалася більше, ніж у тераріумі. Вигулювати можна сухопутних черепах (наприклад, середньоазіатських) та земноводних (наприклад, червоновухих). Зверніть, будь ласка, увагу за яких умов вигул принесе користь, а не шкоду, а також чого варто побоюватися вигулюючи черепаху на вулиці.

По-перше, коли можна вигулювати черепаху?

Температура повітря на відкритому сонці повинна бути не менше 30 і не більше 35 ° C і триматись цього значення не менше тижня, щоб земля достатньо прогрілася. Температура в тіні повинна бути не нижче 20 °C .

По-друге, де можна вигулювати черепаху?

Вигулюйте черепаху на чистих галявинах із їстівними для неї рослинами (наприклад, кульбаба, подорожник, кропива, газонна трава та ін.) далеко від проїжджої частини та тварин (наприклад, собак, кішок або птахів). Дотримуючись всіх правил безпеки, час прогулянки може бути від півгодини та довше. Під час прогулянки черепаха може ховатися в тіні. Не потрібно спеціально виставляти її під сонце, це може загрожувати тепловим ударом. Вона сама вибирає оптимальні для себе умови, залежно від своїх потреб (все як в тераріумі: ховається в тінь, або сидить під лампами).

По-третє, на що слід звернути увагу при вигулі черепахи?

  • Не дозволяйте черепахам їсти пісок, каміння або сміття (наприклад, недопалки або пластикові пакети). Якщо черепаха їсть пісок або каміння, зверніть увагу на цю статтю.
  • Уважно стежте за черепахою. Не відводьте від неї очей під час прогулянок. Черепахи набагато швидші, ніж можуть здатися. Крім того, черепаха може злитися з травою або закопатися в ґрунт і поки ви зрозумієте, що її потрібно шукати, вона втече. Повірте, випадки, коли черепахи губилися під час прогулянки, не поодинокі.
  • Остерігайтеся хижих птахів, в т.ч. звичайних ворон. Більшість із них можуть з легкістю потягнути невелику черепаху в лапах, а потім кинути її з висоти та розколоти панцир, щоб з’їсти.
  • Не виносьте черепах на відкрите сонце в тазиках, коробках, клітках та інших ємностях без укриття. Черепаха завжди повинна мати можливість піти в тінь. Наприклад, під дерево або кущ, щоб уникнути перегріву та теплового удару. Не можна вигулювати черепаху на відкритій площі без доступу до тіні. Це може бути смертельно.
  • У великих містах догхантери можуть використовувати отруйні приманки. Деякі отрути досить не з’їсти, а лише понюхати. Тримайте черепаху подалі від усіх сумнівних об’єктів.
  • Не гуляйте з черепахами в дворах прямо під багатоповерховими будинками. Старайтесь йти в парки, великі сквери чи галявини.
Читайте також  Чому червоновуха черепаха постійно сидить у воді чи на березі?

Для черепахи немає нічого кращого, ніж літнє сонце, з яким вона отримує життєво необхідний вітамін D. Але, пам’ятайте, що вигулювати черепаху необхідно правильно, дотримуючись цих правил, інакше це піде не на користь, а на шкоду. В домашніх умовах також контролюйте температури в тераріумі і вчасно робіть заміну УФ лампи, щоб ваш улюбленець завжди був здоровим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *