Чому червоновуха черепаха постійно сидить у воді чи на березі?

Чому черепаха відмовляється відвідувати берег? Що робити, якщо черепаха не вилазить на острівець?

  • Неправильні температури. Різниця між водою та сушею в ідеалі має бути близько 10 градусів. Приблизно 24 ° С у воді та 33 ° С на березі під лампами. В такому випадку черепаха буде проводити достатньо часу як у воді, так і на суші, аналогічно до природного середовища. Але якщо вода буде, наприклад, 28 ° С і, крім того, УФ лампа буде спрямована на воду, тоді черепаха не вилазитиме обсихати, як це відбувається в природі. Вона весь час сидітиме в воді, що призведе до певних проблем зі шкірою. Температури необхідно контролювати постійно, для цього використовуйте два градусники: один у воді, інший на суші.
  • Незручний берег. Черепаха не відвідуватиме берег, якщо підйом до нього незручний чи слизький, а сам берег недостатніх розмірів. Ділянка суші має бути із запасом, а сама черепаха повинна без проблем розташуватися на ньому і навіть витягнутися для повноцінного процесу баскінгу. Крім того, в ролі берега не підходять гірки каміння, пластикові береги з присосками, корчі та ін.
  • Адаптація до нового місця. Часто таке відбувається, коли черепаху тільки завели та поселили в новий акваріум, до цього ще можна додати стрес від перевезення. Тому черепаха може сидіти постійно в воді, шугатися людей і не почуватися безпечно. В такому разі їй просто потрібен час, щоб адаптуватися і побути в новому місці. Не треба виймати черепаху без причини з акваріума або виставляти примусово на берег: це завдасть лише зайвого стресу. Все, що їй необхідно — це час, спокій і всі необхідні умови. Через деякий час черепаха звикне до нового місця, почуватиметься в безпеці і почне виходити на берег під лампи і перестане боятися людей, і навіть навпаки, почне реагувати на них як на джерело їжі. Знову ж таки, температура повинна відповідати нормам, а берег має бути зручним.
turtle-in-the-water-red

Через що черепаха відмовляється відвідувати воду?

  • Якщо вода захолодна (наприклад, менше 22 ° С), а джерело нагріву тільки на березі, то черепаха весь час сидітиме на ньому, відмовляючись відвідувати водойму.
  • Якщо, крім того, черепаху випускають на підлогу, через пересихання шкіри з’являються тріщини, які сверблять в воді, що призводить до того, що черепаха також не захоче сидіти у воді. Детальніше →
Читайте також  Що варто дізнатись перед тим, як завести черепаху? Що потрібно зробити перед тим, як завести черепаху? 10 рекомендацій

Контролюйте правильні температури (мікроклімат) в акватераріумі і, ясна річ, не випускайте черепаху на підлогу, тоді її поведінка не буде сильно відрізнятися від природної де вона проводить достатньо часу як у воді, так і на суші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *