Оптимальна температура води для червоновухої черепахи. Важливі аспекти правильних температур

Червоновуха черепаха, науково відома як Trachemys scripta elegans, є однією з найпопулярніших домашніх тварин серед акватераріумних улюбленців. Вона відома всім своєю чарівністю та цікавим характером. Однак для забезпечення оптимальних умов утримання цієї черепахи дома та виключення проблем зі здоров’ям, важливо розуміти й контролювати різні аспекти, в тому числі температуру води в її акваріумі.

Чому температура води важлива для червоновухої черепахи?

Температура води грає критичну роль у забезпеченні здоров’я та природної поведінки черепахи. Червоновухі черепахи, як і більшість рептилій, є екзотермними тваринами, що означає, що вони не можуть самостійно регулювати свою температуру тіла. Вона залежать від зовнішнього середовища для підтримки оптимальної температури. Черепахи активніші та загалом більш здорові при дотриманні правильних температур в авкватераріумі.

Досить часто, розглядаючи температури для червоновухої черепахи, забувають про саме головне: температура води та суші повинна мати різницю близько 8-10 градусів, щоб черепаха відвідувала берег та воду в нормальному режимі. Інакше може виникнути цілий ряд проблем. Детальніше за посиланням →

Screenshot 2024 03 01 at 15.37.52
Здорова червоновуха черепаха приймає промені ультрафіолету

Ідеальна температура води для червоновухої черепахи

Оптимальна температура води для червоновухої черепахи зазвичай знаходиться у діапазоні від 24 до 25 градусів Цельсія (для малюків черепах – 26 градусів). Ця температура найбільш відповідає їхнім природним умовам життя, забезпечуючи їм комфорт і підтримуючи активний метаболізм. Підтримання стабільної температури води допомагає уникнути стресу для черепахи та покращити її загальний стан здоров’я. Однак, це все має сенс, за умови дотримання і правильної температури на суші (про це далі).

Різниця між температурами води та берега

Різниця між температурою води та суходолу в акваріумі є ключовим аспектом догляду за черепахою. Ідеальна різниця повинна становити близько 8-10 градусів. Наприклад, вода повинна мати температуру близько 24 °C, тоді як на суші, під лампами, температура повинна бути приблизно 33 °C. Така різниця дозволить черепахам проводити достатньо часу як у воді, так і на суші, що відповідає їхньому природному середовищу.

Читайте також  Скільки черепах краще утримувати? Чи потрібна черепасі пара? Що робити, якщо черепахи б'ються?

Важливо уникати ситуацій, коли вода перегріта, а освітлення спрямоване безпосередньо на неї. Наприклад, якщо температура води досягає 28 °C, а також у водойму спрямоване УФ-освітлення, черепаха може уникати суходолу, що призводить до проблем зі шкірою. Це може бути наслідком постійного перебування у воді і недостатку суші.

Для забезпечення оптимальних умов для черепахи важливо постійно контролювати температуру. Для цього рекомендується використовувати два градусники: один для води та інший для суходолу. Це допоможе уникнути надмірного перегріву або охолодження, забезпечуючи вашій черепахі комфортне життя в акваріумі.

Як контролювати температуру води в акваріумі червоновухої черепахи

Для контролю та підтримки оптимальної температури води в акваріумі для черепахи рекомендується використовувати нагрівачі для акваріумів. Ці пристрої дозволяють точно регулювати температуру води і забезпечують стабільні умови для вашого улюбленця. Важливо також регулярно перевіряти температуру води за допомогою термометра та вчасно підтримувати її в оптимальних межах.

Обігрівач води в акваріумі черепахи

Для підтримки правильної температури води в акваріумі (22-25 градусів) встановлюється акваріумний обігрівач з розрахунком 1 Вт на 1 літр. Для столітрового акваріума потрібний обігрівач на 100 Вт і т.д. Якщо температура води знаходиться в межах норми без допомоги додаткових засобів, то в такому випадку обігрівач не знадобиться.

Інші важливі аспекти догляду

Крім температури води, важливо також забезпечити черепасі зручне місце для суходолу, де вона може виходити на відпочинок та загріватися під лампами і отримувати життєнеобхідне УФ-випромінювання (гріючою та ультрафіолетовою).

В заключення

Оптимальна температура води грає ключову роль у догляді за червоновухою черепахою. Забезпечення правильних умов утримання, включаючи стабільну температуру води, допоможе вашій черепахі бути щасливою, здоровою та активною. Ретельний догляд та відповідальний підхід до створення комфортних умов життя допоможуть вам насолоджуватися компанією вашого екзотичного улюбленця протягом багатьох років.

Читайте також  Чому черепахи реагують на чорний колір? Черепахи ненавидять чорний колір?

Корисні статті про лампи для черепах (рептилій):

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *