Як привчити черепаху до правильної їжі? Чому черепаха відмвляється їсти? Як відівчити черепаху їсти з рук?

Нерідко власники черепах скаржаться на те, що їх черепахи їдять лише певний тип їжі (часто неправильний), або тільки з рук і ніяк інакше. Наприклад, їдять лише овочі та відмовляються від бур’янів або салату. Або їдять тільки свіжі або морожені трави і не їдять сушені, або навпаки. В цій статті мова піде про здорову черепаху в правильних умовах утримання.

Також буває таке, що черепаха відмовляється їсти взагалі. Тоді вже справа може бути в багатьох причинах. Наприклад, неправильні умови утримання, хвороби тощо. Детальніше про те, чому черепаха млява та відмовляється від їжі читайте в статті за посиланням:

Як привчити черепаху до правильної їжі?

  • Перший метод — привчати черепаху до нормальної їжі поступово. Спочатку змішуйте ту їжу, до якої вона звикла і правильну їжу в співвідношенні 75% до 25%, потім 50% на 50%, потім 25% до 75%, і далі переходьте тільки на корисну їжу, пригощаючи “улюбленою” дуже рідко, якщо вона не надто шкідлива.
  • Другий метод — голодування. Для цього черепаха повинна бути здоровою і отримувати все, що їй необхідно: ультрафіолет, тепло, кальцієві та вітамінні підкормки для рептилій тощо. Якщо черепаха відмовляється від правильної їжі, необхідно не годувати пару днів, а потім запропонувати правильну їжу ще раз. Робити так потрібно доти, доки вона не почне правильно харчуватися. Справа в тому, що здорова та активна черепаха здатна обходитися без їжі місяці, при цьому не завдаючи суттєвої шкоди для свого здоров’я. Але, важливий момент: як тільки ви дасте їй “улюблену”, але не правильну їжу, доведеться починати все спочатку.
Читайте також  Їстівні та неїстівні трави та рослини для черепах
salat-min

Як навчити сухопутну черепаху їсти не з рук?

  • Перший метод — кладіть їжу в миску перед черепахою, і тримайте руки поруч, але не годуйте з рук. Через кілька таких годувань черепаха звикне до того, що їжа в мисці і почне їсти сама без вашої допомоги.
  • Другий метод — голодування (за аналогією з неправильною їжею). Маючи доступ до їжі черепаха не дозволить собі померти з голоду. Якщо ви даєте їжу в мисці, а вона відмовляється їсти, вважайте це її примхою. Достатньо зголоднівши (пам’ятаємо, що для черепах це не 2-3 дні, а тижні) вона обов’язково почне їсти з миски і, крім того, ту їжу, яку ви їй запропонуєте.

Пам’ятаємо, що поняття “голодування” по відношенню до черепах досить відносне. За швидкістю метаболізму черепаха не зрівняється з жодною теплокровною істотою. Тому годувати її потрібно також помірно і не часто, щоб не викликати зайвих проблем зі здоров’ям.

eda-s-ruk-min

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *