Кістка (панцир) каракатиці, сепія. Чи є черепасі від неї користь?

Кістка каракатиці — це залишок недорозвиненої вапняної внутрішньої раковини молюска. Каракатиці мають своєрідну раковину у вигляді широкої пластини, що займає майже весь спинний бік тулуба. Її частини знаходять на березі моря чи океану. Продається в зоомагазинах та призначається для сточування дзьоба птахів. Але, крім птахів, вона підходить і для черепах. 

Яку користь може дати кістка каракатиці черепасі?

Просто покладіть кістку каракатиці в тераріум черепахи і вона буде гризти її за потреби. Найчастіше це відбувається при нестачі кальцію. Це може бути хорошим сигналізатором про брак мінералів в організмі черепахи та бути невеликим доповненням. Але (!) кістка каракатиці зовсім не є заміною мінеральних кальцієвих підкормок в порошку і засвоюється приблизно лише на 5%. Кальцієві підкормки мають бути з чистого карбонату кальцію надтонкого помелу (наприклад, JBL MicroCalcium , Arcadia CalciumPro, Zoo Med ReptiCalcium). Тільки в такому вигляді кальцій може повноцінно засвоюватися в організмі рептилії.

Детальніше:

Ще одне застосування кістки каракатиці — це сточування дзьоба черепахи (рамфотеки). Рот черепахи складається з рогових чохлів, які згодом відростають і нагадують дзьоб птахів. Кістка каракатиці допоможе сточувати дзьоб, так само як і сточуються пазурі об каміння, при постійному використанні.

karak11

Коштує кістка каракатиці зовсім недорого і її присутність в тераріумі не буде зайвою. Крім того, вона не тоне у воді та підходить також і для водоплавних черепах. Хто знає, можливо вашій черепасі сподобається її гризти і вона позбавить вас від зайвого клопоту недоглянутого дзьоба.

Читайте також  Як правильно давати черепахам їжу з вітамінними добавками? Як приймати кальцій для черепах?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *