Роксі – землерийка!

Приніс я якось поїсти трави своїй черепашці, а її немає в тераріумі. Втекла? Зовсім ні. Напевно, кожна людина, яка має сухопутну черепаху (і яка тримає її в прийнятних умовах), знає як вони люблять зариватися в ґрунт і на скільки це важливо. Догляд черепах без ґрунту призводить до стресу, бугристості панцира, стирання кігтів та інших поганих наслідків.

В природі

багато видів сухопутних черепах проводять чимало часу закопуючись у ґрунт. Так вони зимують, сплять улітку в спеку чи ночують. Грунт повинен бути трішки вологим і щільно охоплювати черепаху при копанні, тим самим допомагаючи панцирю рівніше рости.

(!) Деякі види ґрунту, що підходять для одного виду, не завжди добрі для іншого. Вам потрібно знати природні умови, в яких мешкає той вид черепахи, яку ви доглядаєте.

У назві статті не просто так написано «землерийка». Найоптимальніше використовувати пухкий ґрунт на земляній основі з домішками піску та глини для того, щоб панцир черепахи зростав рівномірно.

Рокси землеройка
Привет 🙂
Roxy
Этап погружения 🙂
IMG_0758

Який грунт в Роксі?

У Роксі, поки що, основний вид ґрунту — це букова тріска. Крім неї, сіно (черепаха може зариватися, а може їсти його і поповнювати свої запаси клітковини) в холодному кутку і велика плоска галька в теплому (відмінно підходить як зона для баскінгу, щоб лежати та приймати промені тепла з ультрафіолетом або їсти). Тріска не важко дістати, вона не припадає пилом як тирса і проста в догляді. Але, це не рекомендований тип ґрунту, та й це не зовсім ґрунт, а наповнювач. На щастя, у Роксі є імітація вологого ґрунту! Так звана, волога камера — пластикова коробка (лоток) з кришкою та отвором тільки для входу, виходу черепахи. Вона має бути встановлена в тераріумі з таким видом наповнювача, який не тримає вологу (як тріска). Усередині такої камери має бути шар вологого грунту (наприклад, сфагнум), в який черепаха може повністю зариватися з панцирем.

Читайте також  Роксі п'є воду (відео). Декілька слів про купалки сухопутних черепах

Незабаром у Роксі буде новий, правильний ґрунт — супісок. Тріска та сіно — тимчасове рішення перед реалізацією найбільш природного типу ґрунту в тераріумі моєї середньоазіатської черепахи.

 Детальніше про те, як зробити вологу камеру 

555
Рокси внутри влажной камеры

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *