Як розпізнати будь-яку рослину за допомогою вашого смартфона? Як дізнатися, які трави можна давати черепахам?

Сьогодні, в еру технологій, наше життя значно спростилося. Ми маємо багато інформації, а наші гаджети допомагають нам у всьому. Технології не оминули і домашніх черепах, і зараз я спробую це довести.

Йтиметься про два корисних застосунки для смартфона.

Перший — PictureThis

Офіційний сайт — https://www.picturethisai.com/

Офіційний сайт – https://www.picturethisai.com/

На офіційному сайті є посилання для завантаження програми залежно від вашого пристрою ( iOS або Android ).

За допомогою цієї програми можна розпізнати будь-яку рослину (в основі є близько 1 000 000 рослин, дерев та чагарників). Для цього достатньо направити камеру і зняти цікаву для вас рослину. Додаток відразу видасть фото, назву (встановленою мовою застосунку, англійською, латиною), ботанічну назву, інші назви і навіть рід рослини, сімейство і т.д. Крім того, є поради щодо догляду за рослиною, умови для утримання та інша інформація. Це корисно і для кімнатних рослин, які можна давати черепахам.

Отже, за допомогою даної програми можна ідентифікувати абсолютно будь-яку рослина, що цікавить . Але як дізнатися чи можна давати її черепасі? На допомогу приходить другий застосунок.

IMG_2657-min
IMG_2656-min

Другий — TheTortoiseTable (англійська мова)

Насамперед, TheTortoiseTable – це сайт-ресурс https://www.thetortoisetable.org.uk/

Сайт заснований професійними тераріумістами з Великобританії ще в 2009 році, з метою створити великий, докладний та безпечний довідник диких та домашніх рослин, овочів та фруктів для черепах . Фішка в тому, що біля кожної рослини є маркер, що позначає його корисність. Крім того, на сайті є форум, корисні статті, посилання на іншу важливу інформацію про черепахи. Єдиний мінус для нас, що сайт англійською, але, знову ж таки, зараз це не проблема 😉

Але, що головне, є зручний застосунок для смартфона. Посилання для скачування:

Читайте також  Як утримувати черепаху? Догляд та годування популярних видів. Де взяти та як перевезти черепаху?

Цей додаток має у своїй базі близько тисячі рослин, які постійно оновлюються (все як на сайті). Біля кожної рослини зі списку є позначення, чи можна давати його черепасі, і якщо так, то як часто, наприклад:

stf
fm
fs
dnf

Як дізнатися, які трави можна давати черепахам?

TheTortoiseTable працює англійською мовою, але його інтерфейс інтуїтивно зрозумілий. Біля кожної рослини є колір, що позначає його корисність. Наприклад, рослини, біля яких є зелений маркер, можна сміливо давати на постійній основі, помаранчевий давати помірно, а червоний заборонено вживати черепахам зовсім.

Ось вам власний приклад. На прогулянці в лісі я сфотографував цікаві рослини, які чимось нагадують фіалки (які можна давати черепахам). Сфотографувавши їх через додаток PictureThis (описаний вище), я дізнався назву чебрець ранній, рослина роду чебрець (інші назви: чебрець), або thymus.

Отримавши назву рослини, залишилося просто ввести її в додатку TheTortoiseTable (вводити потрібно лат. назву). Отримуємо інформацію про рослину Чебрець або Thymus (лат.), та заповітну примітку зеленого кольору (SAFE). За бажання та знання англійської читаємо інформацію про рослину або копіюємо в перекладач і дізнаємося про необхідну інформацію.

IMG_26481-min
Інтерфейс застосунку PictureThis
IMG_2798-min
Інтерфейс застосунку TheTortoiseTable
IMG_2852-min
Интерфейс приложения TheTortoiseTable

На закінчення

Ось так просто за допомогою вашого смартфона можна знайти їстівні рослини для черепахи та скласти будь-який раціон, що складається виключно з корисних рослин.

Пам’ятайте, що черепаха потребує різноманітного харчування. Не годуйте її одними лише кульбабами чи подорожником. Якщо у вас сухопутна черепаха, обов’язково давайте підкормки у вигляді порошку для того, щоб тварина отримувала всі необхідні елементи, що і в природі. Інакше згодом можуть бути негативні наслідки.

Інші корисні статті про харчування черепах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *