Рентген у черепах. Наслідки викривлення панцира через рахіт

Цікаві знімки були зроблені герпетологами, що вивчали наслідки викривленого панцира. На першому знімку рентген черепахи виловленої з природи. У такої черепахи панцир міцний, правильної форми, із щільним кістяком. В природних умовах він зростав поступово, отримуючи всі необхідні вітаміни, зокрема D3 з ультрафіолету. Правильна форма панцира позитивно впливає на всі внутрощі: залишається необхідний простір для всіх органів (чорна область зверху — легені черепахи).

На другому фото показана черепаха в занедбаному стані (що жила в неволі без джерела ультрафіолету) з викривленим панциром — наслідки рахіту. З таким панциром внутрішній простір сильно зменшується, через що страждають органи черепахи. При виношуванні яєць у такої черепахи внутрішній простір буде ще більше заповнений, що негативно позначиться на внутрішніх органах. Тому дуже важливо зробити певні висновки щодо важливості правильних умов для утримання черепах вдома.

Хочеться вірити, що такий наочний приклад змусить людей задуматися про важливість ультрафіолету та правильні умови для тераріумних тварин, в тому числі черепах.

Якщо термін «рахіт у черепах» для вас нова, то обов’язково прочитайте про цей недуг за посиланням: Рахіт у черепах.

 

b79TMcvjd44
Рентген здорової черепахи
YqueWtMTgIE
Рентген хворої черепахи з викривленим панциром після рахіту
Читайте також  Волога камера для сухопутної черепахи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *