Що варто дізнатись перед тим, як завести черепаху? Що потрібно зробити перед тим, як завести черепаху? 10 рекомендацій

Раніше готувалась стаття про те, які черепаха (як домашній улюбленець) має плюси та мінуси. Обов’язково прочитайте, там багато цікавих фактів:

10 плюсів та 10 мінусів заводити черепаху

Перед тим, як заводити черепаху, необхідно заздалегідь дізнатися про всі потреби тварини

  1. Перед тим, як заводити черепаху, необхідно заздалегідь дізнатися про всі потреби цієї тварини: як правильно утримувати і чим вона харчується. Інакше ви ризикуєте завдати серйозної шкоди, вже маючи черепаху на руках без усього, що їй необхідно.

Ознайомтеся з корисною інформацією:

Підготуйте певну суму заздалегідь

    1. Обов’язково підготуйте певну суму заздалегідь. Щоб зрозуміти скільки потрібно грошей, знову ж таки, вивчіть потреби тварини і прикиньте, що для цього потрібно. Інакше, якщо ви станете робити це після придбання тварини, вас може чекати розчарування, дізнавшись, що все, що необхідно для утримання черепахи, коштує в рази дорожче самої черепахи.

    Про те що необхідно читайте в наших статтях (це залежить від виду черепахи):

Облаштуйте тераріум або акваріум заздалегідь

  1. Пункт випливає із попередніх двох. Акваріум або тераріум необхідно придбати та облаштувати до появи тварини в будинку. В першу чергу, необхідно розмістити лампи та налаштувати правильні температури. Крім того, для водоплавної черепахи необхідний потужний фільтр. Будь-який декор, будиночки та ін. не настільки важливі, як життєво необхідні температури та ультрафіолет.

Детальніше:

IMG_2121-min
Тераріум сухопутної черепахи

Детальніше про облаштування цього тераріуму дивіться за посиланням

Місце в в вашому будинку

  1. Враховуйте, що тварина зростатиме згодом. Карликових черепах, особливо у вільному доступі, не буває. Якщо вам пропонують “карликову черепашку” — це обман. Тому важливо подбати про великий тераріум або акваріум заздалегідь. У вашому будинку має бути достатньо простору, щоб облаштувати місце для тварини. В іншому випадку, заводити тварину не варто.

Читайте детальніше:

"карликовая" черепашка
До таких розмірів виростає "карликова" черепашка

Інтерес до улюбленця

  1. У вас має бути інтерес до черепахи. Рішення завести черепаху має бути цілком обдуманим. Не можна купувати черепаху як подарунок, не будучи впевненим на сто відсотків, що новий власник надасть всі правильні умови і залишить тварину на все життя (десятки років). Маленьким дітям тварини швидко набридають, особливо не контактні черепахи, якими вони являються.

Не заводьте відразу декількох черепах

  1. Не варто заводити відразу декількох черепах. Найкраще взяти одну і придивитися. В догляді кількох черепах разом є безліч мінусів і немає жодних гарантій на їхнє мирне співжиття в одному тераріумі.

Детальніше:

Нову черепаху не можна відразу селити до іншої

  1. Купуючи нових тварин на додаток до наявних, не можна відразу селити їх разом. Нову черепаху необхідно поселити на карантин в окремий тераріум із усіма умовами. Тільки після закінчення 1-2 місяців можна намагатися селити їх разом.

Детальніше:

Не заводьте черепаху взимку

  1. Найкращий період придбання черепахи: кінець весни — початок осені. У зимовий період існує можливість купити хвору тварину (також її можна легко застудити по дорозі додому).

Детальніше:

Оцініть здоров’я черепахи

Не купуйте черепаху в зоомагазині, а забирайте в відмовника

  1. Якщо ви вирішили завести черепаху, не поспішайте купувати її. Багато черепах віддають задарма в добрі руки. Все тому, що для багатьох людей черепаха виявляється зрозумілою як улюбленець вже після «набитих шишок».

Ознайомтесь з головними помилками в догляді черепах:

Обов’язково ознайомтеся з важливими аспектами в догляді черепахи

Читайте також  Що робити, якщо черепаха млява та відмовляється їсти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *