Сторінка болі… Як гинуть домашні черепахи

Неадекватне поводження з черепахами

На цій сторінці надано фотографії з наслідками неадекватного поводження з тваринами, а саме з черепахами.

Неадекватне поводження – це життя без ламп, життя на підлозі, сплячка під батареєю або ліжком шафою, нижній підігрів (термокилимки), неправильні температури, годування забороненою їжею (огірками, капустою, м’ясом, кефіром, хлібом та іншою «людською» їжею), натирання панцира якимись оліями та інші знущання.

Наслідки — це рахіт, бугристий кривий м’який панцир, ниркова недостатність, неправильний прикус, пом’якшення нижньої щелепи, відрослий дзьоб, недолік або відсутність (!) кальцію в організмі, авітаміноз, подагра, парез (параліч) задніх кінцівок, гіповітаміноз, відмова нирок, опухлі очі, відсутність пазурів. Черепасі на одному з наданих знімків робили розтин: кістки в організмі просто розчинилися через нестачу кальцію. Деякі черепахи на фото мертві, декого довелося приспати.

Незнання – не виправдання!

Незнання — це не виправдання, а обтяження! Перш ніж заводити тварину, вивчіть її потреби! Сутність рептилії така, що їй потрібен ультрафіолет : вони одержують його від сонця. Це не просто «користь» , а життєва потреба. Він необхідний для вироблення вітаміну D — це його найважливіша функція. Нестача вітаміну D призводить до порушень метаболізму кальцію в організмі. В повсякденній назві — рахіт. І якщо ви зібралися тримати черепаху вдома, надайте для неї правильні умови, зокрема джерело ультрафіолету . Якщо в вас немає можливості зробити це, не заводіть черепах. Не маєте можливості організувати тераріум або акваріум з необхідними температурами та спеціальною УФ лампою для рептилій, не заводіть черепах! Немає можливості годувати рептилію їжею, яка підходить для свого виду, не заводіть черепах!

Найчастіші знущання над черепахою:

  • Відсутність УФ-випромінювання веде до рахіту.
  • Неправильна їжа , наприклад, хліб і молоко, вкрай шкідливі, тому що не засвоюються, а це у свою чергу б’є по шлунку та ниркам.
  • Натирання панцира черепахи оливами забиває пори панцира, порушуючи дихання та синтез вітамінів.
  • При сплячці під батареями у черепах утворюються кристали сечової кислоти, які не виводяться – це веде до поступового склерозу тканин у нирках протягом багатьох років і згодом до відмови органу.
  • Позбавлення водних черепах постійного доступу до води.

Черепаха — це відповідальність

Не дивно, що у черепах починаються проблеми: рахіт, грибок, гіповітаміноз, запалення легень, ниркова недостатність, перелік хвороб дуже великий. Проблема не тільки в тому, що наслідки цього жахливі, а й у тому, що їх непросто помітити відразу, хіба що на останніх стадіях. В черепах немає виразної міміки. Вони не підбіжать, виляючи хвостом. Вони не скиглитимуть чи стогнатимуть із сумними очима. Все, що їм залишається, це безмовно мучаться, а через низький обмін речовин, страждання на шляху до смерті можуть бути дуже тривалими… Черепаха здатна вмирати кілька років, а жити в правильних умовах близько 50.

Черепаха — це велика відповідальність, вона вимагає частину необхідного природного середовища, яке вам доведеться організувати в тераріумі чи акватераріумі.

Читайте також  Правильний раціон сухопутних черепах. Чим годувати середньоазіатську черепаху?

Ваша черепаха, з якою «все і так нормально» або черепаха друга/сусіда, яка «живе вже 15 років у коробці, і нічого, жива» — це велике диво та боротьба за життя, всупереч…

На цих фото показана вся сутність людської жорстокості

Так виглядають здорові черепахи в природі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *