Скільки часу повинна працювати УФ лампа для черепах на добу?

Відомо, що лампи (спеціальна УФ лампа для рептилій і лампа, що гріє) повинні разом працювати в тераріумі цілий день, імітуючи сонячне світло і тепло від нього. Вважається, що в середньому вони мають працювати з ранку до вечора протягом 10-12 годин. Приблизно такий світловий день у більшості денних рептилій. Але є і більш точна інформація по різних видах черепах, щоб максимально наблизити ці умови до їхнього середовища. 

Детальніше про лампи для черепах:

Скільки часу має працювати УФ лампа для популярних видів черепах?

  • Європейські сухопутні черепахи (середньоазіатська, середземноморська, балканська, облямована): літо – 14 годин, зима – 10 годин
  • Зірчаста черепаха: літо – 12 годин, зима – 12 годин
  • Єгипетська черепаха: літо – 12 годин, зима – 12 годин
  • Шпороносна черепаха: літо – 13 годин, зима – 11 годин
  • Червоновуха черепаха : літо – 13 годин, зима – 11 годин
  • Європейська болотна черепаха : літо – 14 годин, зима – 10 годин
  • Мускусна черепаха: літо – 14 годин, зима – 10 годин

В природі, взимку, температура знижується навіть у теплих краях. В цей період деякі види рептилій йдуть у сплячку, а деякі знижують свою активність і можуть перестати їсти. Найчастіше в домашніх умовах тварини, які в природі йдуть у зимову сплячку, стають менш активними і млявими, пропадає апетит. Цей період може тривати кілька тижнів. До таких черепах відноситься, наприклад, середньоазіатська черепаха . Якщо у вас немає знань і досвіду в тому щоб правильно ввести та вивести тварину зі сплячки, тоді робити це протипоказано. У своєму природному середовищі це є вимушеним заходом і від цього процесу безперечно є користь. Але, якщо в домашніх умовах черепаха впаде в сплячку неправильно, це призведе до критичних наслідків: тварина зможе не вийти з неї, а якщо і вийде, то проживе недовго.

Читайте також  Метаболічна хвороба кісток (MBD, NSHP, рахіт) у рептилій (черепах). Чому в черепахи м'який панцир?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *