Жирові яйця черепах. Що робити, якщо черепаха знесла яйце?

Для багатьох людей, що утримують червоновухих черепах, є великим відкриттям, що їх черепаха відклала яйце. Навіть якщо вона живе одна в своєму акваріумі і поряд немає інших черепах. Справа в тому, що черепахи так, як і птахи, можуть нести незапліднені (або жирові) яйця. З таких яєць, звичайно ж, черепашата ніколи не вилупляться.

Що робити з такими яйцями?

Так як такі яйця ніколи не принесуть життя, їх можна залишити черепасі на поживу. Так вона компенсує невелику частину кальцію витраченого на їхнє створення. Або такі яйця можна викинути: інкубувати їх все одно немає ніякого сенсу.

maxresdefault

Що робити, якщо черепаха знесла яйця, проживаючи разом із самцем?

Навіть проживаючи разом із самцем разом черепаха може нести незапліднені яйця. Або ж частина їх може бути запліднена, а частина ні. Дізнатися запліднені яйця можна шляхом просвічування в процесі інкубації.

Які основні рекомендації для черепахи, яка відклала яйця?

Якщо самка почала нести яйця, то її організм потребує більшої кількості кальцію ніж зазвичай. Для цього обов’язково посипайте їжу спеціальним кальцієм для рептилій через день і давайте їжу, що містить велику кількість кальцію (наприклад, равлики, риба з кістками для водоплавних черепах). Якщо самці не вистачатиме кальцію, це викличе проблеми з відкладанням яєць. Крім того, це може призвести до метаболічних порушень кісток (рахіту).

Як червоновуха черепаха зносить яйця? (фото та відео)

Обов’язково ознайомтеся з важливими аспектами в догляді черепах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *